Top Ad unit 728 × 90

Son Eklenenler

recent

Hayatınızdaki Engelleri Ortadan Kaldırın


  Bir çok ilerleyiş durur, çünkü biz durdururuz. İsteyerek değil, sadece engelleri ortadan kaldırmayı öğrenemediğimiz için. Çok sevilen mizah yazarı Erma Bombeck (1927 1996) buna iyi bir örnektir. Yazmaya lise gazetesinde  başladı ve 15 yaşında Dayton Ohio-Herald Gazetesi'nde yarım günlük bir iş buldu. İşi başka hiç kimsenin yapmak istemediği işleri yapmaktı.

   Ünlü bir yazar olduktan sonra, topluluk önünde konuşmaktan korksa da, insanları güldüren malzemelere yer vermesi gerektiğini çabucak kavradı. İnandığı tılsım "aynı hatayı iki kez yapmamak" idi.

   1890'larda mucit Arthur Pitney posta ödemelerinde pullardan başka şeylerin de kullanılacağına inandı. Kalın postaları tartmak için bir alet icat etti ve 1902'de patentini aldı. Fakat Amerikan Posta Servisi onu 11 yıl boyunca reddetti. Daha sonra Pitney, postanelere damga iptal makineleri satan Walter Bowes'la tanıştı. Bowes tecrübeli bir iş adamıydı ve posta servisinde iyi bağlantıları vardı. Onları, servisin posta ücretlendirme haklarının Pitney'e ve kendisine verilmesine ikn etti. Kongre 1920'de onayladı. Güçlerini birleştirerek hiç birinin yalnız başına kaldırmayı başaramayacağı engelleri ortadan kaldırmış oldular. Pitney Bowes bugün 4 milyon dolarlık dünya çapında bir şirket.

"Liderler cepheden yönetirler."
Hayatınızdaki Engelleri Ortadan Kaldırın Reviewed by Unknown on 13:22 Rating: 5

2 yorum:

  1. Şanslıymış mı demeli...?Şu anda elinden almak için bir sürü dalavere çevrilirdi.Gerçekten iyi işbirliklerine dünyanın ve insanlığın ihtiyacı var...

    YanıtlaSil
  2. Haklısın bahçe perim ama şu zamanda işbirlikçi insanlar çok az...

    YanıtlaSil

All Rights Reserved by Bilgi Kalem © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Bilgi Kalem

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.