Beyaz Kapta Şölen
4-6 kişilik
* 2 paket (80'er gramlık) beyaz çikolata
* 2 adet yumurtanın sarısı
* 4 çorba kaşığı toz şeker
* 2.5 su bardağı süt
* 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
* 1 paket vanilya
* 3 çorba kaşığı kakao
* 4 çorba kaşığı un
* Kağıt kek kalıpları
* Süslemek için: 1-2 dal nane
* 5-6 adet kiraz şekerlemesi
Yapılışı
Çikolataları küçük parçalar halinde kırıp benmari usülü eritin. Kağıt kapların içini bir fırça yardımı ile sürün ve soğutmaya bırakın. Tencerede yumurta sarıları ve toz şekeri çırpıp üzerine süt, tereyağı, vanilya, kakao ve un ekleyip iyice karıştırın. Ocakta koyulaşana kadar pişirin. Soğutup, karışımı bir sıkma torbasına doldurun. Kalıpların içindeki çikolata donunca kağıt kalıpları yırtarak çıkarıp, servis tabağına alın. Sıkma torbasındaki kremayı beyaz çikolata çanaklarının içine doldurun. Kiraz şekerlemesi ve nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.
Aşçının notu: Çikolata çanaklarına krema yerine küçük dilimlenmiş meyve ve dondurma da koyabilirsiniz.
Beyaz Kapta Şölen
Reviewed by Unknown
on
16:49
Rating:
Reviewed by Unknown
on
16:49
Rating:

Hiç yorum yok: