Top Ad unit 728 × 90

Son Eklenenler

recent

Ovmaç Çorbası


6 kişilik
* 1 su bardağı un
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 litre et suyu
* 2 çorba kaşığı yoğurt
* 1 adet yumurta
* 1 kahve fincanı süt ve tuz

Üzerine:
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* Nane, pulbiber

Yapılışı
Unun üzerine elinizle hafifçe su serperek, ovalayın. Oluşan hamur topaklarını temiz bir beze yayarak kurutun. Yarısını tereyağında pembeleştirip ayırın. Soğuk et suyuna, kalan ovmalar, 1 yumurta, süt ve yoğurdu ekleyip karıştırın. Kavrulmuş ovmaların üzerine bu malzemeyi dökün. Karıştırarak kaynatın. Tuzunu ayarlayın. Ayrı bir yerde tereyağını eritin. Nane ve pulbiberi yağda yakıp, çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.
Ovmaç Çorbası Reviewed by Unknown on 16:27 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Bilgi Kalem © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Bilgi Kalem

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.