Ovmaç Çorbası
6 kişilik
* 1 su bardağı un
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 litre et suyu
* 2 çorba kaşığı yoğurt
* 1 adet yumurta
* 1 kahve fincanı süt ve tuz
Üzerine:
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* Nane, pulbiber
Yapılışı
Unun üzerine elinizle hafifçe su serperek, ovalayın. Oluşan hamur topaklarını temiz bir beze yayarak kurutun. Yarısını tereyağında pembeleştirip ayırın. Soğuk et suyuna, kalan ovmalar, 1 yumurta, süt ve yoğurdu ekleyip karıştırın. Kavrulmuş ovmaların üzerine bu malzemeyi dökün. Karıştırarak kaynatın. Tuzunu ayarlayın. Ayrı bir yerde tereyağını eritin. Nane ve pulbiberi yağda yakıp, çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.
Ovmaç Çorbası
Reviewed by Unknown
on
16:27
Rating:
Reviewed by Unknown
on
16:27
Rating:

Hiç yorum yok: