Bulgur Köftesi
2 Kişilik
* Bir su bardağı ince bulgur
* Bir adet rendelenmiş küçük soğan
* Bir çorba kaşığı kuru reyhan
* Yarım su bardağı sıcak su
* 1 adet yumurta
* Bir buçuk çay kaşığı tuz
* Bir çay kaşığı karabiber
* Bir buçuk çorba kaşığı un
Haşlama için:
* 2 su bardağı kemik suyu ya da su
* Üzerine: 1 su bardağı yoğurt
* 2 diş dövülmüş samırsak
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 2 çay kaşığı pul biber
Bulgurun üzerine hafifçe geçecek kadar sıcak su ekleyip 15 dakika demlendirin. Daha sonra diğer malzemeleride üzerine ilave ederek yoğurun. Bu hamurdan minik top köfteler hazırlayın. Kemik suyunu kaynatıp köfteleri 10 dakika haşlayın ve kevgirle servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp kızdırılmış tereyağı pul biber gezdirin.
Aşçının notu: Bulgur köftelerini derin dondurucuda saklayıp başka yemeklerde de kullanabilirsiniz.
Bulgur Köftesi
Reviewed by Unknown
on
14:45
Rating:
Reviewed by Unknown
on
14:45
Rating:

Hiç yorum yok: