Top Ad unit 728 × 90

Son Eklenenler

recent

Lebeni (Yoğurt Çorbası)

lebeni yemek tarifi

5 kişilik
* 200 gram kuşbaşı et
* 1 su bardağı aşurelik buğday
* 1 çay bardağı nohut
* 6 su bardağı su
* 250 gram süzme yoğurt
* Üzerine: Zeytinyağı,nane

Yapılışı:
Buğday ve nohudu bir gece öncesinden suda bekletin. Suyunu süzdükten sonra 6 brdak suda et, buğday ve nohudu kısık ateşte 1 saat haşlayın. Kaynadıktan sonra yoğurdu azar azar karışma ilave edin. Bu arada dibinin tutmaması için çorbayı sürekli karıştırın. 10 dakika daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. Servis tabağına alın. Üzerine kızdırılmış zeytin yağı ve nane gezdirip sıcak olarak servis yapın.
Lebeni (Yoğurt Çorbası) Reviewed by Unknown on 16:51 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Bilgi Kalem © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Bilgi Kalem

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.