Lebeni (Yoğurt Çorbası)
5 kişilik
* 200 gram kuşbaşı et
* 1 su bardağı aşurelik buğday
* 1 çay bardağı nohut
* 6 su bardağı su
* 250 gram süzme yoğurt
* Üzerine: Zeytinyağı,nane
Yapılışı:
Buğday ve nohudu bir gece öncesinden suda bekletin. Suyunu süzdükten sonra 6 brdak suda et, buğday ve nohudu kısık ateşte 1 saat haşlayın. Kaynadıktan sonra yoğurdu azar azar karışma ilave edin. Bu arada dibinin tutmaması için çorbayı sürekli karıştırın. 10 dakika daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. Servis tabağına alın. Üzerine kızdırılmış zeytin yağı ve nane gezdirip sıcak olarak servis yapın.
Lebeni (Yoğurt Çorbası)
Reviewed by Unknown
on
16:51
Rating:
Reviewed by Unknown
on
16:51
Rating:

Hiç yorum yok: