Pirpirim Aşı Yemek Tarifi
4-6 kişilik
* 1 çay bardağı nohut
* 1 çay bardağı kuru fasulye
* 1 çay bardağı yeşil mercimek
* 1 adet soğan
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 200 gram ince kıyılmış semiz otu
* 2 çorba kaşığı un
* 4 su bardağı su
* Tuz, karabiber
Yapılışı
Öncelikle nohut, mercimek ve kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün hepsini ayrı ayrı haşlayın. Daha sonra haşlama sularını süzün. Orta büyülükte bir tencerede 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. İnce kıyılmış soğanı yağda kavurun. Üzerine 3 su bardağı su ve bakliyatları ilave edin. Yarım saat kadar kaynatın. Ayrı bir yerde 2 çorba kaşığı unu, 1 su bardağı suda bulamaç haline getirin. Tel süzgeçten geçirerek yavaşça çorbaya ekleyin. 10 dakika daha kaynatın. Ardından ince kıyılmış semizotunu ekleyip, bir kaç dakika daha kaynatın. Tuzunu karabiberini ayarlayın. Tencereyi ocaktan alıp, servis yapın.
Pirpirim
Bazı yörelerimizde semiz otu için kullanılan yerel tabirdir. Küçük yapraklı yabani semizotuna ve bununla yapılan yoğurtlu yemeğede "Pirpirim" denir. Pirpirim, kurutularakta kullanılır.
Pirpirim Aşı Yemek Tarifi
Reviewed by Unknown
on
17:05
Rating:
Reviewed by Unknown
on
17:05
Rating:

Hiç yorum yok: