Peynirli Su Böreği
6 Kişilik
* 1 kilo un
* 11 adet yumurta
* 100 gram tereyağı
* Yarımşar su bardağı sıvı yağ ve süt
* Yarım kilo beyaz peynir
* Birer demet dereotu ve fesleğen
* Yeteri kadar su ve tuz
Yapılışı:
Unu düz bir zemine döküp ortasına havuz gibi açın. 10 adet yumurtayı içine kırın ve tuz ekleyip yoğurun. Daha sonra dinlemeye bırakın. 10 dakika ara ile yoğurma işlemini 5 kez tekrarlayın. Hamuru 10 parçaya ayırıp tepsinizin büyüklüğünde açın. Geniş bir tencerede tuzlu su hazırlayıp kaynatın. Yufkaları bu suda 1 dakika haşlayın. Hemen soğuk suya atın ve süzün. Bir kapta tereyağı, sıvı yağ, süt ve 1 adet yumurtayı karıştırın. Tepsiye 1 adet yufka koyup üzerine kaşıkla sütlü karışımdan dökün. Bu şekilde 5 adet yufkayı tepsiye yerleştirin. Beyaz peyniri ufalayıp ince kıyılmış dere otu ve fesleğen ile karıştırın. Yufkaların üstüne bu karışımı dökün. Kalan yufkaların aralarına sütlü karışımdan dökerek peynirli harcın üstüne koyun. Tepsiyi ocağa oturtun. Kısık ateşte altı kızarana kadar pişirin. Altı kızardığında üstüne bir başka tepsi kapatarak alt üst edin ve diğer tarafı da kızartın. Dilimleyerek servis yapın.
Aşçının notu: Böreğinizi ocak yerine fırında da pişirebilirsiniz.
Peynirli Su Böreği
Reviewed by Unknown
on
15:08
Rating:
Reviewed by Unknown
on
15:08
Rating:

Hiç yorum yok: